Verminderbeperking.nl - Leven met een lichamelijke beperking

Dé ontmoetingsplek van, voor en door mensen met een lichamelijke beperking en elke hulpgever voor tips, vragen, behoeften aan innovaties en handige informatiebronnen én waar je anderen kan helpen door zelf positieve bevindingen toe te voegen

Dit is dé plek op internet - of je nu een lichamelijke beperking hebt of zelf hulp geeft(als mantelzorger, vrijwilliger of professional zoals verpleegkundige, therapeut, arts etc.) voor:

1. praktische niet-medische tips
Alle tips zijn gebaseerd op flink positieve ervaringen.

Een voorbeeld van een kleine tip is dat - als je moeite hebt om je broek zélf aan of uit te doen - dat dat misschien wel lukt met een zelfde model broek met een grotere taillemaat. Zo iets kleins kan wel het verschil maken tussen wel of geen hulp nodig hebben bij elk wc-bezoek en bij het aan- en uitkleden.

2. vragen en antwoorden van jou en lotgenoten

3. individuele behoeftes aan innovaties vanuit de gedachte dat ‘wat er nog niet is kan nog altijd komen’

En daarbij kan het gaan het ‘aan elkaar knopen van spullen tot een werkend geheel voor gehandicapten’(zoals een echt goede persoonsalarmering) tot heuse life-changers.

4. Handige informatiebronnen (internet en boeken).
Zoals bijv. een website voor het boeken van aangepaste accommodaties of een website met filmpjes over hoe je iemand het beste, veiligst en efficiënt fysiek kan ondersteunen.

Deze onderwerpen kun je allemaal op deze website vinden en je wordt ook van harte uitgenodigd om ook jouw persoonlijke flink-positieve bevindingen (tips, vragen,antwoorden, innovatiebehoeften en handige informatiebronnen) toe te voegen om lotgenoten te helpen. Je bent vaak niet de eerste, die met een probleem te maken krijgt, en op deze website kun je gebruikmaken van elkaars ervaring en kennis.

Waardoor je (nog) beter in staat gesteld wordt om:
1. met je lichamelijke beperking zo zelfstandig mogelijk (en dus minder afhankelijk van de hulp van anderen) in het (dagelijks) leven te functioneren, met de beperking om te gaan, te kunnen doen wat en wanneer jij wil, van het leven te genieten én daarnaast jouw mantelzorger(s), vrijwilliger(s) etc. te ontlasten
2. als hulpgever goed, efficiënt en doeltreffend hulp te geven en met de situatie om te gaan.
3. als bedrijf of onderwijsinstelling uit eerste hand te ‘horen’ over individuele behoeften aan innovatie of onderzoek en je zo te helpen de eerste stap te zetten naar (toekomstige) verbeteringen waar mensen met een lichamelijke beperking en hulpgevers baat bij hebben.
4. gemakkelijk en snel de gewenste informatie te vinden in de enorme hoeveelheid op internet en in boeken

Dit is een no-nonsense website zonder enig commercieel belang die privacy hoog in het vaandel heeft staan. Oftewel behulpzaam en gewoon eerlijk.

Algemene onderwerpen en aspecten van deze website vind je bovenaan de website. Alledaagse handelingen (‘elke dag’) staan per thema op de linkerzijde op de website. Op de rechterzijde staan niet-alledaagse handelingen en onderwerpen (‘niet elke dag’). Aan de onderzijde zijn buttons waarmee je zelf informatie kan aanleveren voor op de website. Je kan nu direct naar het onderwerp van interesse ‘te ‘surfen’ door de buttons links, rechts boven en onder het scherm aan te klikken.