Hier staan alle alledaagse tips die niet zo goed zijn in te delen bij één thema of juist bij meer thema’s goed passen. Hieronder staat dit allegaartje van tips:

Hier staan alle alledaagse tips die niet zo goed zijn in te delen bij één thema of juist bij meer thema’s goed passen. Hieronder staat dit allegaartje van tips:

  • als je een bril alleen nodig hebt om veraf goed te zien kun je met een veraf bril - zonder montuur aan de onderzijde en met redelijk rechthoekig glas - , kun je met een bril zowel dingen dichtbij goed lezen als opkijkend in de verte goed zien.
  • Hulp- of blindegeleidenhonden kunnen ervoor zorgen dat iemand met een lichamelijke beperking in sterke mate onafhankelijk wordt van de hulp van anderen. Er zijn intensief getrainde honden niet alleen voor mensen met een visuele beperking maar ook bij andere lichamelijke beperkingen of ook voor vermindering van klachten/effecten bij bijv. autisme of Post Traumatisch StressSyndroom (PTSS) en er zijn honden speciaal voor kinderen. De website https://www.geleidehond.nl/voor-wie/ geeft hier meer informatie over als ook de strenge toewijzingsprocedure.
  • Het wordt gewaardeerd als je als hulpgever bij warme temperaturen en voor hygiëne wegwerpwashandjes gebruikt.
  • Wil je gemakkelijker iets met 1 hand open maken of vastpakken? Gebruik je tanden op een veilige manier als ‘tweede hand’.
  • Slapen doe je vaak het beste als het donker is en stil. Met verduisterde gordijnen, die rejken vanaf het plafond tot aan de grond of vensterbank (om boven en onder geen licht door te laten) en slapen met iets over je ogen of een ooglapje. Met oordopjes in allerlei soorten uitvoeringen flexibel of op maat gemaakt kun je storend geluid genoeg tot bijna volledig beperken.

In INFORMATIEBRONNEN vind je misschien (nog) meer relevante informatie.

Openstaande vragen en/of innovatiebehoeften:

Openstaande vragen:

• hoe kun je eenvoudig je lichaam of lichaamsdelen koel houden, overdag en ‘s nachts tijdens je slaap?