Innovatieplein

Het innovatieplein is als het ware de kraamkamer van innovaties: op het innovatieplein staan alle individuele behoeften aan innovaties van deze website bij elkaar. Behoeften aan innovaties waar mensen met een lichamelijke beperking of privé-hulpgevers (mantelzorgers, buren, vrijwilligers, kennissen etc.) tegenaan ‘lopen’ en waar de individuele behoeftesteller en waarschijnlijk ook anderen veel baat hebben bij een oplossing.

Er zijn op dit moment de volgende individuele innovatiebehoeften doorgegeven door mensen met een lichamelijke beperking of privé hulpgevers waarvoor nog geen goede oplossing ontwikkeld of bekend is.

Hieronder staan de (openstaande) innovatiebehoeften weergegeven, je kan de innovatie behoefte sorteren op innovatienummer, thema, titel, publicatiedatum op deze website. Door op de titel te drukken, krijg je meer informatie over deze innovatiebehoefte en het e-mail adres van degene, die deze behoefte op de website heeft geplaatst en daardoor als geen ander nadere informatie kan geven over deze behoefte.

Aanleiding

Het kan zijn dat je een gezelschapsspel (bijvoorbeeld zoals een kaartspel als bridge) niet meer gemakkelijkfirma niet meer kunt spelen door een lichamelijke beperking (bijvoorbeeld als de ruimte niet toegankelijk is er geen aangepast toilet is, je kaarten niet kunt vaststellen of dat het te lang duurt, of het veel inzet vraagt van andere voordat je ergens kan zijn en opgehaald wordt etc. etc. ). En daardoor moet je afhaken bij dit gezelschapsspel of hobby. Als je niet meer fysiek bij elkaar kunt komen maar toch de hobby en de contacten wil onderhouden dan zou dat misschien op afstand kunnen vanaf thuis of een andere plek. Weliswaar second best, maar met de huidige technieken zou dit toch mogelijk moeten zijn. Je voorkomt daarmee verveling en eenzaamheid, die bij ernstige lichamelijke beperkingen kunnen optreden. Maar je vindt het spel spelen met die mensen wel heel gezellig en zou dat eigenlijk op een bepaalde manier toch graag willen voortzetten. Door bijvoorbeeld vanaf thuis of op een andere plek met een computer/smartphone/computerscherm/Virtual Realitybril alles na te bootsen. Dit kan misschien op een eenvoudige manier met een computer en computerscherm of realistischer met een VR-bril.

Innovatiebehoefte

•een gezelschapsspel spelen met meerdere mensen, die vanuit verschillende locaties zoals thuis op de onderling afgesproken tijd het spel spelen. Laten we als voorbeeld het kaartspel bridge nemen:

• van een eenvoudige uitvoering (bijvoorbeeld met camerabeelden en geluiden van de drie andere kaarters op één monitor en de kaarten die zijn bijgespeeld. Tot een complexere en realistischer variant met VR-bril

• het kaartspel bridge is een mogelijk gezelschapsspel waar de behoeftestille behoefte aan heeft, maar iets dergelijks wordt commercieel interessanter omdat je natuurlijk heel veel gezelschapsspelen op die manier op afstand zou kunnen spelen en bijdragen op tot meer gezelligheid en minder eenzaamheid of verveling.

Voornaam: Hans

e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.